Klikken simuleren door erboven te zweven

U kunt klikken of slepen door simpelweg met de muisaanwijzer boven een knop of object op het scherm te zweven. Dit is nuttig wanneer het voor u moeilijk is de muis te bewegen en gelijktijdig te klikken. Deze functie wordt ZweefKlik of ‘Hangklik’ genoemd.

Wanneer ZweefKlik is ingeschakeld kunt u de muisaanwijzer boven een knop plaatsen, de muis loslaten en even wachten totdat er voor u op de knop geklikt wordt.

  1. Open the Activities overview and start typing Accessibility.

  2. Click Accessibility to open the panel.

  3. Druk op Typ-assistent onder het kopje Aanwijzen & klikken.

  4. Switch Hover Click to on.

Het venster Zweefklik zal openen en zal zich altijd op de voorgrond bevinden, boven al uw andere vensters. U kunt dit venster gebruiken om te kiezen wat voor soort klik gemaakt moet worden wanneer de muis boven een knop zweeft. Bijvoorbeeld, als u Secondaire klik inschakelt, zal de muis automatisch rechtsklikken wanneer u boven een knop zweeft. Na het dubbelklikken, rechtsklikken of slepen, schakelt de muis automatisch terug naar normaal klikken.

Wanneer u de muisaanwijzer boven een knop laat zweven, en niet beweegt, zal de knop geleidelijk aan van kleur veranderen. Wanneer de knop volledig van kleur veranderd is, zal deze aangeklikt worden.

Gebruik de Vertraging-schuifbalk om in te stellen hoe lang u de muis stil moet houden voordat er een muisklik wordt uitgevoerd.

U hoeft de muis niet helemaal stil te houden wanneer u de muisaanwijzer boven een knop laat zweven. De muis mag een klein beetje bewegen, en zal dan nog steeds klikken. Indien de aanwijzer te hevig beweegt, zal de klik niet plaatsvinden.

Pas de instelling Bewegingsdrempel aan om te wijzigen hoeveel de muisaanwijzer mag bewegen om nog steeds als zweven beschouwd te worden.