Een opstartschijf aanmaken

In deze context is een opstartschijf een usb-stick van waaruit u kunt opstarten en Ubuntu installeren. De usb-stick moet een capaciteit hebben van ten minste 2 GB. Alle gegevens die op de usb-stick staan zullen verloren gaan wanneer u de opstartschijf maakt.

Er wordt vanuit gegaan dat u een Ubuntu-ISO-imagebestand gedownload heeft.

Om een opstartschijf te maken van een Ubuntu-ISO-imagebestand:

1. Open Opstartschijf aanmaken via de Activiteiten-zoekbalk.

2. Als het ISO-bestand zich bevindt in uw Download-map, en als dat het enige ISO-bestand is, dan zal Opstartschijf aanmaken dit bestand geselecteerd hebben; anders selecteert u het juiste ISO-bestand.

3. Als uw computer slechts één usb-stick aangesloten heeft, dan zal Opstartschijf aanmaken die geselecteerd hebben; anders kiest u de juiste schijf.

4. Klik op Maak een opstartschijf.

5. Klik op Ja om te bevestigen. Het proces zal niet meer dan 10 minuten in beslag nemen.

6. Wanneer het venster "Installatie voltooid" verschijnt klikt u op Afsluiten.