Skapa en startdisk

I det följande är en startdisk ett USB-minne från vilket du kan starta och installera Ubuntu. Utrymmet på USB-minnet behöver vara åtminstone 2 GB. Alla data på USB-minnet går förlorad när du skapar startdisken.

Du förutsätts ha laddat ned en Ubuntu ISO-fil.

För att skapa en startdisk utifrån en Ubuntu ISO-fil:

1. Öppna Skapa uppstartsdisk via sökraden för Aktiviteter.

2. Om ISO-filen finns i mappen Hämtningar och där bara finns en ISO-fil, väljer Skapa startdisk den filen; annars behöver du välja korrekt ISO-fil.

3. Om din dator bara har ett anslutet USB-minne, väljer Skapa startdisk det minnet; annars behöver du välja korrekt enhet.

4. Klicka på Skapa startdisk.

5. Klicka på Ja för att bekräfta. Processen bör ta 10 minuter eller mindre.

6. När fönstret "Installationen klar" öppnas, klicka på Avsluta.