Gebruik Synaptic voor geavanceerder softwarebeheer

Synaptic Pakketbeheer is krachtiger en kan bepaalde softwarebeheertaken doen die niet gedaan kunnen worden via App Center. De interface van Synaptic is gecompliceerder en ondersteunt geen nieuwere App Center-functies zoals beoordelingen en waarderingen; het wordt daarom niet aangeraden voor degenen die nieuw zijn bij Ubuntu.

Synaptic wordt niet standaard geïnstalleerd, maar u kunt het installeren vanuit het Ubuntu-pakketarchief.

Software installeren met behulp van Synaptic

1. Open Synaptic via de Activiteiten-zoekbalk. U zult uw wachtwoord moeten opgeven in het venster Authentiseren.

2. Klik op Zoeken om naar een toepassing te zoeken, of klik op Onderdelen om de categorieën te bekijken waarin u een toepassing wilt zoeken.

3. Klik met rechts op de toepassing die u wilt installeren en kies Markeren voor Installatie.

4. Klik op Mark als u gevraagd wordt aanvullende wijzigingen te markeren.

5. Selecteer andere toepassingen die u wilt installeren.

6. Klik op Toepassen en klik daarna in het venster dat verschijnt op Toepassen. De door u gekozen toepassingen zullen worden gedownload en geïnstalleerd.

Raadpleeg de Synaptic hulpdocumentatie voor meer informatie over het gebruik van Synaptic.