Lisää ohjelmistolähteitä

Ohjelmia on saatavilla kolmansien osapuolten ohjelmalähteistä (myös ohjelmistolähde) aivan kuten myös Ubuntun omista ohjelmalähteistä. Jos haluat asentaa jotain kolmansien osapuolten ohjelmalähteistä, sinun tulee saattaa kyseiset ohjelmalähteet Ubuntun tietoon.

Lisää vain sellaisia ohjelmistolähteitä, joihin luotat!

Ubuntun kehittäjät eivät ole tarkastaneet kolmannen osapuolen ohjelmalähteitä tietoturvauhkien varalta, joten ne voivat sisältää jopa haittaohjelmia.

Lisää ohjelmistolähde:

1. Avaa Ohjelmistot ja päivitykset Toiminnot-hakupalkin avulla.

2. Siirry Muut ohjelmistot -välilehdelle.

3. Napsauta LIsää ja syötä ohjelmalähteen APT-rivi. APT-rivin pitäisi olla näkyvissä ohjelmiston verkkosivustolla. APT-rivin pitäisi vaikuttaa samankaltaiselta kuin alla:

deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ noble main

4. Napsauta Lisää lähde. Anna salasanasi todennusikkunaan.

5. Sulje the Ohjelmistot ja päivitykset -ikkuna. Sovelluskeskus tarkistaa sitten onko uusia ohjemistoja saatavilla.

6. Useimmat pakettilähteet julkaisevat allekirjoitusavaimen, jonka avulla ladatut paketit vahvistetaan. Yllä olevien ohjeiden lisäksi on suositeltavaa noudattaa ohjeita, kuinka ladata ja asentaa allekirjoitukseen tarkoitettu GPG-avain.