Tietoja Ubuntun Gnomesta

Ubuntu-työpöytä sisältää hieman mukautetun version Gnome-työpöytäympäristöstä. Tämä ohje sisältää viittaukset Gnomeen sen oletusarvoisten asetusten mukaisesti. Tässä on luettelo näkyvimmistä eroista Ubuntun mukauttaman Gnomen ja oletusarvoisen Gnomen välillä.

• Ubuntu sisältää Firefox-selaimen Gnomen verkkoselaimen sijaan.

• Ubuntu sisältää Remmina-etäyhteyssovelluksen Gnomen Yhteykset-sovelluksen sijaan.

• AppIndicators-laajennus on käytössä. Tämä laajennus mahdollistaa oikean yläkulman ilmoitusalueen kuvakkeet joillekin sovelluksille.

• Ubuntu Dock -laajennus on käytössä. Tämä laajennus toteuttaa vasemman reunan telakan sovelluskuvakkeiden esittämiseksi.

• Desktop Icons NG -laajennus on käytössä. Tämä laajennus toteuttaa kuvakkeet työpöydälle.

• Ubuntu-taustakuvien lisäksi oletusteema on Yaru ja oletusfontti on Ubuntu.

• Ikkunoiden pienennys- ja suurennuspainikkeet ovat oletusarvoisesti käytössä.