Problemen met geheugenkaartlezers

Veel computers hebben lezers voor SD (Secure Digital), MMC (MultiMediaCard), SmartMedia, geheugenstick, CompactFlash en andere opslagmediakaarten. Deze zouden automatisch gedetecteerd en aangekoppeld moeten worden. Hier volgen een paar stappen voor het oplossen van het probleem als dat niet het geval is:

  1. Zorg ervoor dat de kaart op de juiste manier is ingebracht. Veel kaarten lijken "ondersteboven" te zitten wanneer ze op de juiste manier zijn ingebracht. Zorg er ook voor dat de kaart goed in de sleuf zit; vooral CompactFlash moet met enige kracht ingebracht worden. (Pas op dat u niet te hard drukt! Als u ergens tegenaan komt, forceer dan niet.)

  2. Open Files from the Activities overview. Does the inserted card appear in the left sidebar? Sometimes the card appears in this list but is not mounted; click it once to mount. (If the sidebar is not visible, press F9 or click Files in the top bar and select the Sidebar.)

  3. Als uw kaart niet getoond wordt in de zijbalk, druk dan op Ctrl+L, typ vervolgens computer:/// en druk op Enter. Als uw kaart op de juiste wijze is geconfigureerd, dan zou de lezer als een station te zien moeten zijn wanneer er geen kaart in zit, en de kaart zelf wanneer de kaart gekoppeld is.

  4. Als u wel de kaartlezer ziet, maar niet de kaart, dan ligt het probleem mogelijk bij de kaart zelf. Probeer het met een andere kaart of controleer de kaart in een andere lezer, indien mogelijk.

Als er geen kaarten of schijven beschikbaar zijn in de map Computer, dan is het mogelijk dat uw kaartlezer niet werkt met Linux omdat er geen stuurprogramma voor is. Dit is het meer waarschijnlijk wanneer u een ingebouwde kaartlezer heeft (in de computer in plaats van daar buiten). De beste oplossing is om uw apparaat (camera, mobiele telefoon, enz.) direct op een usb-poort van de computer aan te sluiten. Externe usb-kaartlezers zijn ook te krijgen en worden veel beter ondersteund door Linux.