Yleisesti käytetyt verkkoportit

Alla on luettelo sovellusten usein käyttämistä verkkoporteista, esimerkiksi tiedostonjakoon tai etätyöpöytään liittyen. Voit määrittää palomuurin estämään tai sallimaan näiden porttien käytön. Portteja on kymmeniä tuhansia, joten tämä taulukko ei ole kattava.

Portti

Nimi

Kuvaus

5353/udp

mDNS, Avahi

Mahdollistaa järjestelmien löytää toisensa, ja kertomaan toisilleen automaattisesti tarjoamansa palvelut.

631/udp

Tulostaminen

Sallii tulostustöiden lähetyksen tulostimelle verkon yli.

631/tcp

Tulostaminen

Sallii tulostimen jaon muita käyttäjiä varten verkon yli.

5298/tcp

Tilan tiedotus

Sallii pikaviestintilasi esittämisen verkossa muille käyttäjille (esimerkiksi “Tavoitettavissa” tai “Varattu”).

5900/tcp

Etätyöpöytä

Sallii työpöytäsi jaon verkon kautta etäyhteyttä varten.

3689/tcp

Musiikkijako (DAAP)

Sallii musiikkikirjaston jaon verkon kautta.