Waarom raakt mijn draadloos netwerk steeds de verbinding kwijt?

Het kan zijn dat de verbinding met een draadloos netwerk verbroken werd terwijl u toch verbonden had willen blijven. Normaal gesproken zal uw computer proberen opnieuw verbinding te maken met het netwerk zodra dit gebeurt (het netwerkpictogram in de bovenbalk zal pulseren wanneer het probeert opnieuw verbinding te maken), maar het kan vervelend zijn, vooral als dit gebeurt terwijl u het internet gebruikte.

Zwak signaal

Een veelvoorkomende reden voor een verbroken verbinding met een draadloos netwerk is dat u een zwak signaal heeft. Draadloze netwerken hebben een beperkt bereik, dus als u zich te ver van het basisstation bevindt kunt u mogelijk geen signaal krijgen dat sterk genoeg is om de verbinding te behouden. Muren en andere objecten tussen u en het basisstation kunnen het signaal ook verzwakken.

Het netwerkpictogram in de bovenbalk toont hoe sterk uw signaal is. Als het signaal er zwak uitziet, probeer dan dichter bij het basisstation te komen.

Netwerkverbinding is niet op de juiste manier tot stand gebracht

Soms, wanneer u met een draadloos netwerk verbindt, lijkt het eerst alsof u met succes verbonden bent, maar dan wordt de verbinding verbroken. Normaal gesproken gebeurt dit omdat uw computer slechts ten dele met succes verbonden was met het netwerk — er werd verbinding gemaakt, maar om de een of andere reden kon de verbinding niet worden voltooid, dus werd de verbinding verbroken.

Een mogelijke reden hiervoor is dat u het verkeerde wachtwoord heeft ingevoerd, of dat uw computer niet toegelaten werd tot het netwerk (omdat het netwerk bijvoorbeeld voor het aanmelden een gebruikersnaam nodig heeft.

Onbetrouwbare hardware/stuurprogramma's voor draadloos netwerk

Sommige hardware voor draadloze netwerken kan wat onbetrouwbaar zijn. Draadloze netwerken zijn gecompliceerd; daardoor kunnen er kleine problemen zijn met netwerkkaarten en basisstations waardoor de verbinding wordt verbroken. Dit is vervelend, maar het komt vrij regelmatig voor bij veel apparaten. Als bij u van tijd tot tijd de verbinding met een draadloos netwerk verbroken wordt, dan kan dit de oorzaak zijn. Wanneer het zeer regelmatig gebeurt, kunt u overwegen andere hardware te gebruiken.

Drukke draadloze netwerken

Draadloze netwerken op drukke plaatsen (op universiteiten en internetcafé's bijvoorbeeld) hebben vaak veel computers die tegelijk verbinding proberen te maken. Soms wordt het voor deze netwerken te druk en kunnen ze het aantal computers dat verbinding probeert te maken niet aan waardoor de verbinding van sommige computers wordt afgebroken.