Numeriskt tangentbord

Med tangenten Num Lock kan du manuellt aktivera eller avaktivera det numeriska tangentbordet. Datorers BIOS-inställningar inkluderar ofta ett alternativ för att bestämma om det numeriska tangentbordet ska aktiveras vid systemstart. Detta är annars ett sätt att ändra inställningarna:

1. Installera paketet numlockx.

2. Öppna Uppstartsprogram och lägg till ett startprogram med kommandot: numlockx on

Det andra steget kan vara överflödigt på din dator, så prova först utan det.