Waarom wordt mijn computer uitgeschakeld wanneer ik hem dichtdoe?

Wanneer u uw laptop dichtdoet, wordt deze in de pauzestand gezet om energie te sparen. Dit houdt in dat de computer niet werkelijk wordt uitgeschakeld maar in de pauzestand wordt gezet. U kunt hem weer activeren door hem open te maken. Als dat niet gebeurt, probeer dan een muisklik te geven of op een toets te drukken. Als dat nog niet werkt, druk dan op de aan/uitknop.

Sommige computers kunnen niet op de juiste manier in de pauzestand worden gezet, meestal omdat hun hardware niet volledig wordt ondersteund door het besturingssysteem (bijv. de Linux stuurprogramma's zijn onvolledig). In dit geval kan het zijn dat u uw laptop niet kunt activeren nadat hij dicht is gemaakt. U kunt het probleem met de pauzestand oplossen proberen, of u kunt voorkomen dat de computer in de pauzestand wordt gezet wanneer hij dicht gedaan wordt.

Voorkomen dat de computer in de pauzestand wordt gezet wanneer hij dicht wordt gedaan

Deze instructies werken alleen als u systemd gebruikt. Neem contact op met uw distributie voor meer informatie.

U dient Afstelhulp (Tweaks) te hebben geïnstalleerd op uw computer om deze instelling te wijzigen.

Afstelhulp installeren

Als u niet wilt dat de computer in de pauzestand wordt gezet wanneer u hem dichtdoet, kunt u de instellingen daarvoor wijzigen:

Wees zeer voorzichtig als u deze instelling wijzigt. Sommige laptops kunnen oververhit raken als ze actief blijven als de klep gesloten is, vooral als de laptop in een afgesloten plaats zoals een rugzak zit.

  1. Open het Activiteiten-overzicht en typ Afstelhulp.

  2. Klik op Afstelhulp om de toepassing te openen.

  3. Select the General tab.

  4. Switch the Suspend when laptop lid is closed switch to off.

  5. Sluit het Afstelhulp-venster.