Talen installeren

Wanneer u Ubuntu installeert, wordt de taal die u bij het installeren kiest geïnstalleerd naast het Engels, maar u kunt meer talen toevoegen.

1. Open het Activiteiten-overzicht en typ Regio en taal.

2. Klik op Regio en taal om het paneel te openen.

3. Klik op de knop Geïnstalleerde talen beheren om Taalondersteuning te openen.

4. Klik op Talen toevoegen / verwijderen…. Het venster Geïnstalleerde talen bevat een lijst met alle beschikbare talen, waarbij de huidig geïnstalleerde talen van een vinkje zijn voorzien.

5. Plaats een vinkje bij de talen die u wilt installeren en haal het vinkje weg bij de geïnstalleerde talen die u wilt verwijderen.

6. Klik op Wijzigingen doorvoeren

7. Er worden Beheerdersrechten vereist. Voer uw wachtwoord in, of het wachtwoord voor het account met beheerdersrechten.

Naast de vertalingen die gebruikt worden in de menu's en berichten, kan het zijn dat er bij een nieuwe taal verschillende taalondersteunende componenten volgen, zoals woordenboeken voor spellingcontrole, lettertypen en invoermethoden.

Sommige vertalingen kunnen incompleet zijn, en het kan zijn dat bepaalde toepassingen uw taal helemaal niet ondersteunen.