Opstarttoepassingen

Naast de standaard opstarttoepassingen ingesteld door het systeem, kunt u instellen welke toepassingen moeten worden gestart bij aanmelding.

1. Open Startup Applications via het overzicht van Activities. Ook kunt u drukken op Alt+F2 en de opdracht gnome-session-properties uitvoeren.

2. Klik op Toevoegen en voer de opdracht die bij aanmelding moet worden uitgevoerd in (naam en commentaar zijn optioneel). Om bijvoorbeeld Firefox automatisch te starten is het voldoende om firefox in te typen in het veld Opdracht en te bevestigen met Toevoegen.

U kunt of de opdracht intypen, of klikken op de knop Bladeren… en vervolgens een opdracht kiezen. Opstarttoepassingen bevinden zich doorgaans in de map /usr/bin.