Hoe kan ik niet-vrije codecs inschakelen om dvd's af te spelen?

Vanwege wettelijke en technische beperkingen kan dvd-ondersteuning niet standaard in Ubuntu worden opgenomen. De meeste commerciële dvd's zijn versleuteld; er is decodeersoftware nodig om ze af te kunnen spelen.

Gebruik alternatieve decodeersoftware

In sommige landen is het gebruik van onderstaande decodeersoftware zonder licentie wettelijk niet toegestaan. Controleer of u het mag gebruiken.

1. Install libdvdnav4, libdvdread8, gstreamer1.0-plugins-bad, gstreamer1.0-plugins-ugly, and libdvd-pkg.

2. Open een terminalvenster door te drukken op Ctrl+Alt+T.

3. Voer de opdracht uit

sudo dpkg-reconfigure libdvd-pkg

en bevestig om libdvdcss2 te installeren.