Hur aktiverar jag begränsade kodekar för DVD-uppspelning?

DVD-stöd får inte tillhandahållas som standard i Ubuntu beroende på legala och tekniska restriktioner. De flesta kommersiella DVD-skivor är krypterade och kräver således avkrypteringsmjukvara för att de ska kunna spelas upp.

Använd alternativ avkrypteringsprogramvara

I vissa länder är bruk av följande ickelicensierade program förbjudet enligt lag. Kontrollera att du har rätt att använda det.

1. Installera libdvdnav4, libdvdread8, gstreamer1.0-plugins-bad, gstreamer1.0-plugins-ugly, och libdvd-pkg.

2. Öppna ett terminalfönster genom att trycka på Ctrl+Alt+T.

3. Kör kommandot

sudo dpkg-reconfigure libdvd-pkg

och bekräfta för att installera libdvdcss2.