Käytä Synapticia monipuolisempaan ohjelmistojen hallintaan

Synaptic-pakettienhallinta on edistyneempi ohjelmistojen hallintatyökalu jolla voi tehdä toimintoja joita Sovelluskeskus ei osaa. Synapticin käyttöliittymä on monimutkaisempi eikä tue uusia Sovelluskeskuksen ominaisuuksia kuten arvosteluja, eikä sitä suositella uusille Ubuntun käyttäjille.

Synaptic ei ole asennettu oletuksena, mutta voit asentaa sen Ubuntun pakettiarkistosta.

Ohjelmistojen asentaminen Synapticilla

1. Avaa Synaptic Toiminnot-yleisnäkymän hakukenttää käyttäen. Kirjoita salasanasi Tunnistautuminen vaaditaan -ikkunaan.

2. Voit etsiä ohjelmia napsauttamalla Etsi-painiketta tai selata niitä Ryhmät-listauksen alta löytyvistä luokista.

3. Napsauta sovellusta, jonka haluat asentaa, hiiren oikealla painikkeella ja valitse Merkitse asennettavaksi.

4. Jos sinua pyydetään merkitsemään lisämuutoksia, napsauta Merkitse.

5. Valitse myös muut asennettavaksi haluttavat sovellukset samalla tavalla.

6. Napsauta Toteuta-painiketta ja tämän jälkeen uudelleen Toteuta-painiketta aukeavasta ikkunasta. Valitsemasi ohjelmat ladataan ja asennetaan.

Lisätietoja Synapticin käytöstä saat Synapticin verkko-ohjeesta.