Poista sovellus

Sovellus on ohjelma jolla on graafinen käyttöliittymä. Voit käyttää Sovelluskeskusta poistaaksesi sovelluksia joita et enää käytä.

Sovelluksia on saatavilla kahdessa muodossa: snap-paketteina ja Debian-paketteina. Snap-pakettina saatavila olevia sovelluksia kutsutaan jatkossa snapeiksi. Jotkin sovellukset ovat saatavilla molemmissa muodoissa. Tällöin Sovelluskeskus näyttää snapin ensin.

Saatat myös haluta asentaa ilman graafista käyttöliittymää olevia ohjelmistoja. Voit asentaa niitä esimerkiksi Synapticilla. Otathan huomioon, ettei Synaptic listaa snap-paketteja.

Poista sovellus:

1. Napsauta Sovelluskeskus-kuvaketta Telakassa, tai etsi Ohjelmistoja in the Toiminnot -hakupalkissa.

2. Kun Sovelluskeskus avautuu, napsauta Asennettu-painiketta ylhäällä.

3. Etsi sovellus, jonka haluat poistaa. Voit käyttää etsimiseen joko hakukenttää tai selata asennettujen sovellusten luetteloa.

4. Valitse sovellus ja napsauta Poista.

5. Vahvista että haluat poistaa sovelluksen.

6. Sinua pyydetään tunnistautumaan eli antamaan salasanasi. Kun olet tehnyt sen, sovellus poistetaan.

Toimivuuden takia jotkin sovellukset ovat riippuvaisia toisista sovelluksista. Jos yrität poistaa sovelluksen, jota toinen sovellus tarvitsee, kummatkin sovellukset poistuvat. Sinulta kysytään aina vahvistus, ennen kuin toisistaan riippuvaisia sovelluksia poistetaan.