Använd Synaptic för en mer avancerad programhantering

Synaptic pakethanterare är kraftfullare och kan hantera en del programhanteringsuppgifter som Appcentral inte kan. Synaptics gränssnitt är mera komplicerat och stödjer inte nyare funktioner i Appcentral såsom betygssättning och kommentarer, och rekommenderas därför inte för nya Ubuntu-användare.

Synaptic är inte installerat som standard, men du kan installera det från Ubuntus paketförråd.

Installera program med Synaptic

1. Öppna Synaptic via sökraden för Aktiviteter. Du behöver ange ditt lösenord i fönstret Autentisera.

2. Klicka på Sök för att söka efter ett program, eller klicka på Sektioner och gå igenom de olika kategorierna.

3. Högerklicka på programmet du vill installera och välj Markera för installation.

4. Om du ombes markera ytterligare ändringar, klicka på Markera.

5. Markera något annat program som du vill installera.

6. Klicka på Tillämpa, och klicka sedan på Tillämpa i fönstret som visas. Programmen du valde kommer laddas ner och installeras.

För mer information om hur du använder Synaptic hänvisar vi till Synaptics handledning.