Een Personal Package Archive (PPA) toevoegen

Personal Package Archives (PPA's) zijn installatiebronnen speciaal bestemd voor Ubuntu-gebruikers; ze zijn gemakkelijker te installeren dan andere softwarebronnen van derden. PPAs worden vaak gebruikt om nog niet uitgebrachte software te verspreiden zodat die getest kan worden.

Installeer alleen software uit bronnen die u vertrouwt!

Softwarebronnen van derden worden niet gecontroleerd op veiligheid door het Ubuntu-team en kunnen software bevatten die schadelijk is voor uw computer.

Een PPA installeren

1. Zoek op de PPA-overzichtspagina naar de kop Deze PPA toevoegen aan uw systeem. Noteer de locatie van de PPA; deze ziet er ongeveer zo uit: ppa:mozillateam/firefox-next.

2. Open Software & Updates via the Activities search bar.

3. Ga naar het tabblad Overige software.

4. Klik op Toevoegen en geef de locatie van de PPA op (zoals aangegeven in stap 1).

5. Klik op Toevoegen en voer uw wachtwoord in in het authenticatievenster.

6. Sluit het Software & Updates-venster. App Center zal dan in de softwarebronnen zoeken naar nieuwe software.