Softwarebronnen toevoegen

Naast de standaard Ubuntu softwarebronnen is software ook beschikbaar uit bronnen van derden. Wilt u software van derden installeren, dan moet u die toevoegen aan de lijst met beschikbare bronnen van Ubuntu.

Installeer alleen software uit bronnen die u vertrouwt!

Softwarebronnen van derden worden niet gecontroleerd op veiligheid door het Ubuntu-team en kunnen software bevatten die schadelijk is voor uw computer.

Om een softwarebron toe te voegen:

1. Open Software & Updates via the Activities search bar.

2. Ga naar het tabblad Overige software.

3. Klik op Toevoegen en voer de APT-regel van de pakketbron in. Deze zou te vinden moeten zijn op de website van de bron en moet er ongeveer zo uit zien:

deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ mantic main

4. Klik op Toevoegen en voer uw wachtwoord in in het authenticatievenster.

5. Sluit het Software & Updates-venster. App Center zal dan in de softwarebronnen zoeken naar nieuwe software.

6. De meeste softwarebronnen leveren een ondertekensleutel om gedownloade pakketten te kunnen verifiëren. Daarom moet u naast bovengenoemde stappen mogelijk instructies volgen over hoe u de ondertekensleutel (GPG key) moet downloaden en installeren.