Lägg till ett Privat PaketArkiv (PPA)

Privata PaketArkiv (PPAer) är programförråd utformade för Ubuntu-användare, och enklare att installera från än andra externa förråd. PPAer används ofta för att tillgängliggöra program innan de släpps så att de kan testas.

Lägg bara till programarkiv från källor du litar på!

Externa arkiv kontrolleras inte för säkerhet eller stabilitet av Ubuntumedlemmar, och kan innehålla program som är skadliga för din dator.

Installera ett PPA

1. På PPA:ets översiktssida, leta efter rubriken Adding this PPA to your system. Notera PPA:ets plats, som borde se ut som: ppa:mozillateam/firefox-next.

2. Öppna Program & uppdateringar via sökraden för Aktiviteter.

3. Byt till fliken Övrig programvara.

4. Klicka på Lägg till och ange PPAets plats (enligt steg 1).

5. Klicka på Lägg till källa. Ange ditt lösenord i Autentisera-fönstret.

6. Stäng fönstret Program & uppdateringar. Appcentral kommer sedan söka igenom dina programkällor efter nya program.