Lägg till fler programförråd

Program kan hämtas från tredjepartskällor, såväl som från Ubuntus standardprogramarkiv. Om du vill installera program från ett tredjepartsarkiv måste du lägga till det till Ubuntus lista över tillgängliga arkiv.

Lägg bara till programarkiv från källor du litar på!

Externa arkiv kontrolleras inte för säkerhet eller stabilitet av Ubuntumedlemmar, och kan innehålla program som är skadliga för din dator.

För att lägga till ett förråd:

1. Öppna Program & uppdateringar via sökraden för Aktiviteter.

2. Byt till fliken Övrig programvara.

3. Klicka på Lägg till och skriv in APT-raden för arkivet. Detta bör finnas tillgängligt från arkivets webbplats, och bör se ut så här:

deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ noble main

4. Klicka på Lägg till källa. Ange ditt lösenord i Autentisera-fönstret.

5. Stäng fönstret Program & uppdateringar. Appcentral kommer sedan söka igenom dina programkällor efter nya program.

6. De flesta programförråd tillhandahåller en signeringsnyckel för verifiering av nerladdade paket. Så utöver stegen ovan skall du följa eventuella instruktioner om nerladdning och installation av signeringsnyckeln (GPG-nyckeln).