Vanligt förekommande nätverksportar

Detta är en lista över nätverksportar som ofta används av program som tillhandahåller nätverkstjänster, såsom fildelning eller åtkomst till fjärrskrivbord. Du kan ändra ditt systems brandvägg till att blockera eller tillåta åtkomst för dessa program. Det finns tusentals portar som används, så denna tabell är inte fullständig.

Port

Namn

Beskrivning

5353/udp

mDNS, Avahi

Låter system att hitta varandra och beskriva vilka tjänster de erbjuder utan att du behöver ange detaljerna manuellt.

631/udp

Utskrifter

Låter dig skicka utskriftsjobb till en skrivare över nätverket.

631/tcp

Utskrifter

Låter dig dela din skrivare med andra personer över nätverket.

5298/tcp

Närvaro

Låter dig utannonsera din chattmeddelandestatus till andra personer på nätverket, som till exempel ”inloggad” eller ”upptagen”.

5900/tcp

Fjärrskrivbord

Låter dig dela ditt skrivbord så att andra personer kan se det eller erbjuda fjärrassistans.

3689/tcp

Musikdelning (DAAP)

Låter dig dela ditt musikbibliotek med andra på ditt nätverk.