Installera språk

När du installerar Ubuntu kommer språket du valde för installationen installeras, tillsammans med engelska, men du kan lägga till andra språk.

1. Öppna översiktsvyn Aktiviteter och börja skriv Region & språk.

2. Klicka på Region & språk för att öppna panelen.

3. Klicka på knappen Hantera installerade språk för att öppna Språkstöd.

4. Klicka på Installera / Ta bort språk.... Fönstret Installerade språk visar en lista över alla tillgängliga språk, med de i nuläget installerade språken förbockade.

5. Bocka för de språk du vill installera, och avbocka de nu installerade språk som du vill ta bort.

6. Klicka på Verkställ ändringar.

7. Administratörsrättigheter krävs. Skriv ditt lösenord, eller lösenordet för det begärda administratörskontot.

Utöver översättningarna som används för att visa menyer och meddelanden kommer andra språkstödskomponenter inkluderas med ett nytt språk: ordböcker för stavningskontroll, teckensnitt, och inmatningsmetoder.

Vissa översättningar kan vara ofullständiga, och vissa program kanske inte alls har stöd för ditt språk.