Raportoi Ubuntun ongelmasta

Jos havaitset ongelman, voit tehdä vikailmoituksen.

1. Paina Alt+F2 ja kirjoita ubuntu-bug <paketin nimi>

Jos sinulla on laitteisto-ongelmia tai et tiedä ohjelman nimeä, kirjoita pelkästään ubuntu-bug

Jos ubuntu-bug:n käyttö ei jostain syystä toimi, luo virheraportti käsin ja seuraa tämän ohjeen kohtaa 4.

2. Kun olet tehnyt jonkin edellisistä toimenpiteistä, Ubuntu kerää tietoja raporttiasi varten. Tämä saattaa kestää muutaman minuutin. Voit halutessasi tarkistaa raporttiin liitetyt tiedot. Jatka napsauttamalla Lähetä.

3. Uusi selainikkuna aukeaa; se käsittelee vikailmoitukseen liittyviä tietoja. Ubuntu käyttää Launchpad-sivustoa vikailmoituksien hallintaan. Jos sinulla ei vielä ole Launchpad-tiliä, sinun tulee luoda sellainen ilmoittaaksesi ongelmista. Voit luoda tunnuksen napsauttamalla Create a new account -linkkiä.

4. Kun olet kirjautunut Launchpadiin, kirjoita yhteenveto ongelmasta Summary-kenttään.

5. Kun napsautat Seuraava, Launchpad etsii samankaltaisia vikailmoituksia sen varalta, että joku toinen olisi jo ennen sinua ilmoittanut samasta ongelmasta. Jos viasta on jo aiemmin ilmoitettu, voit valita ongelman koskevan myös sinua. Voit myös tilata vikailmoitukseen liittyvät muutosilmoitukset sähköpostitse. Jos vastaavanlaista ongelmaa ei löydy, napsauta No, I need to report a new bug -linkkiä.

6. Täytä kuvauskenttään niin paljon asiallista tietoa kuin mahdollista. On tärkeää, että ilmoitat seuraavat kolme asiaa:

• Mitä oletit tapahtuvan

• Mitä lopulta oikeasti tapahtui

• Jos mahdollista, lyhyt vaiheittainen ohje, kuinka toistaa ongelma. Aloita esimerkiksi seuraavasti: "1. Käynnistä sovellus".

7. Vikailmoituksellesi määritetään tunnistenumero, ja vikailmoituksen tilaa päivitetään sitä mukaa kun asiaa tutkitaan. Kiitos että autoit parantamaan Ubuntua!

Jos saat virheilmoituksen "Tämä ei ole aito Ubuntu-paketti", se tarkoittaa että ohjelmisto josta yrität raportoida, ei ole peräisin virallisista Ubuntun pakettivarastoista. Tällöin et voi käyttää Ubuntun sisäänrakennettua virheenraportointityökalua.

Lisätietoja Ubuntussa olevien virheiden ilmoittamisesta saat lukemalla laajan englanninkielisen nettioppaan.