Toepassingen starten

Breng de muiswijzer naar de Activiteiten-hoek linksboven van het scherm voor het Activiteiten-overzicht. Hier vindt u al uw toepassingen. U kunt het overzicht ook openen door te drukken op de Super-toets.

Er zijn verschillende manieren om een toepassing te openen vaqnuit het Activiteiten-overzicht:

  • Begin met het typen van de naam van een toepassing — het zoeken wordt meteen gestart. (Als dit niet het geval is, klik dan op de zoekbalk bovenaan het scherm en begin met typen.) Als u niet precies de naam van de toepassing weet, probeer dan een gerelateerde term te typen. Klik op het pictogram van de toepassing om deze te starten.

  • Some applications have icons in the dash, the horizontal strip of icons at the bottom of the Activities overview. Click one of these to start the corresponding application.

    Als er toepassingen zijn die u veel gebruikt, kunt u deze zelf toevoegen aan de Starter.

  • Click the grid button (which has nine dots) in the dash. You will see the first page of all installed applications. To see more applications, press the dots at the bottom, above the dash, to view other applications. Press on the application to start it.

  • You can launch an application in a separate workspace by dragging its icon from the dash, and dropping it onto one of the workspaces. The application will open in the chosen workspace.

    You can launch an application in a new workspace by dragging its icon to an empty workspace, or to the small gap between two workspaces.

Een opdracht snel uitvoeren

Een andere manier om een toepassing te starten is door op Alt+F2 te drukken, de opdrachtnaam ervan in te voeren en op de Enter-toets te drukken.

Om bijvoorbeeld Rhythmbox te starten: druk op Alt+F2 en typ ‘rhythmbox’ (zonder de aanhalingstekens). De naam van de toepassing is de opdracht om het programma te starten.

Use the arrow keys to quickly access previously run commands.