Felhasználói fiók törlése

Több felhasználói fiókot is létrehozhat a számítógépén. Ha valaki többé már nem használja a számítógépét, akkor törölheti a felhasználói fiókját.

A felhasználói fiókok törléséhez rendszergazdai jogosultság szükséges.

  1. Nyissa meg a Tevékenységek áttekintést, és kezdje el begépelni a Rendszer szót.

  2. Válassza a Beállítások ▸ Rendszer elemet a találatokból. Ez megnyitja a Rendszer panelt.

  3. Válassza a Felhasználók elemet a panel megnyitásához.

  4. Nyomja meg a jobb felső sarokban lévő Feloldás gombot, és adja meg jelszavát.

  5. Kattintson a törölni kívánt felhasználói fiókra az Egyéb felhasználók alatt.

  6. Nyomja meg a Felhasználó eltávolítása… gombot a felhasználói fiók törléséhez.

  7. Minden felhasználó saját könyvtárral és beállításokkal rendelkezik. Eldöntheti, hogy megtartja vagy törli a felhasználók saját könyvtárát. Nyomja meg a Fájlok törlése gombot, ha biztos benne, hogy nem fogja használni azokat senki, és szabad lemezterületre van szüksége. A fájlok véglegesen törlődnek, nem állíthatóak vissza. A fájlok törlése előtt érdemes lehet biztonsági mentést készíteni azokról egy külső tárolóeszközre.